Книжките, които с кеф да четеш на плажа

2015-07-20 14:59:00
Книжките, които с кеф да четеш на плажа
Снимка: Dreamstime

Няма по-голям кеф от това да си четеш книжка на плажа, лежейки на удобен шезлонг и скрит под сянката на голям чадър. Но не всяка книга е подходяща за плажа, затова ти направихме класацията на най-подходящите според нас четива:

 

Будистки плаж

Автор: Васил Георгив

 

Тук човек ще се натъкне на библейски пародийни реминисценции, ретро-стилизации, струпване на всевъзможни превозсни средства, айсикю-кореспондеция, много нееднородни едно спрямо друго фантастични решения, движещи се винаги на ръба на невъзможното, повествователни маневри и обрати.

 

Къде да четеш тази книга?

 

На къмпинга.

 

Плажът

Автор: Джеймс Патерсън

 

Ким Макданиълс, известен модел на бански, е отвлечена по време на фотосесия на Хаваите. Нейните родители веднага заминават за там, надявайки се да спасят дъщеря си, но дори не могат да си представят какъв ужас ги очаква. Бившето ченге Бен Хокинс работи като вестникарски репортер и мечтае да напише роман, който да му донесе световна слава и признание. Той е изпратен да отрази случая по отвличането на известната моделка.

 

Къде да четеш тази книга?

 

Най-добре е на Хаваите, но и на Албена или Св. Св. Константин и Елена също става.

 

Сънувани плажове

Автор: Анита Тарасевич

 

Това е роман за любовта, която побеждава и времето, и предателството. В него се разбира повече за прошката, приятелството, за морето и пясъка на един бряг, който те вика със загадъчни гласове.

 

Къде да четеш тази книга?

 

На втора буна.

 

Кафка на плажа

Автор: Харуки Мураками

 

Кафка Тамура е син на известен склуптор. Той напуска дома си в Токио, за да избяга от ужасното предсказание на баща си. Старият и добродушен Наката, който убива напълно непознат човек, също решава да хване пътя. Увлечени в мащабна одисея, в едно кошмарно пътуване из лабиринтите на човешката душа, двамата герои се сблъскват по пътя си с хора и котки, с риби, които падат от небето и с много други привидно невероятни неща и събития.

 

Къде да четеш тази книжка?

 

На тихо място, защото книга е изключително стойностна и многопластова.

 

Плажният дневник на една кифла

Автор: Ина Герджикова

 

„Мило дневниче, толкова ли много искам от живота?! Само да съм най-красивата и да срещна Мъжа на живота си! Е, и да стана известна, разбира се! Отиваме на море с най-най-добрата ми приятелка на света – знаеш, Лилето, и съм твърдо решена да постигна всичко това. В крайна сметка ние сме българските Парис Хилтън и Никол Ричи – красиви, секси, модерни и... необвързани. С обич: Диди”

 

„Плажният дневник на една кифла” се появява онлайн през 2010 година и за кратък период от време се превръща в хита на изминалото лято с над 25 000 000 посещения в рамките на месец от публикацията.

 

Къде да четеш тази книга?

 

Може навсякъде – на плажа, на опашката за банички, в квартирата и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия